GRATIS FRAKT PÅ ALLE BESTILLINGER I NORGE.

OVER 4,000 5-STJERNERS ANMELDELSER

TA KEDJEFRAGEN OCH FÅ 15% EXTRA RABATT

Smyckesvård: Tips för att hålla dina smycken så bra som nya

Smycken är en viktig del av många människors personliga stil och ett sätt att uttrycka sig. För att säkerställa att dina smycken blir snygga över tid är det viktigt att ta väl hand om dem. I den här artikeln kommer vi att dela med oss ​​av några användbara smyckesvårdstips för att hålla dina smycken så bra som nya.

Rengöring och förvaring av smycken

 1. Rengör dina smycken regelbundet: Använd en mjuk trasa och milt tvålvatten för att rengöra dina smycken, särskilt efter att de har varit i kontakt med svett, parfym, smink eller kroppsoljor. För mer noggrann rengöring kan du använda en specialdesignad smyckesrengöringstrasa eller smyckesrengöringsmedel.

 2. Förvara smyckena på en säker och torr plats: Undvik direkt solljus, fukt och värme. Förvara dina smycken i ett smyckeskrin med mjuk insida, eller i separata påsar för att undvika repor och trassling.

Undvik skador och slitage

 1. Ta bort smycken före fysisk aktivitet eller simning: Detta förhindrar skador och minskar kontakt med svett, klor och saltvatten som kan skada smyckena med tiden.

 2. Undvik kontakt med kemikalier: Parfym, hårprodukter, smink och rengöringsmedel kan skada dina smycken. Applicera parfym och hårprodukter innan du sätter på dina smycken, och ta av dem innan du använder rengöringsprodukter.

 3. Kontrollera dina smycken för skador: Inspektera dina smycken regelbundet för lösa stenar, böjda krokar eller andra skador. Kontakta en professionell smyckesbutik om du upptäcker skador som behöver repareras.

Underhåll av olika material

 1. Guld: Rengör guldsmycken med en mjuk trasa och tvålvatten. Undvik att använda tandkräm eller andra slipande ämnen som kan repa guld. Läs mer om vitt guld och gult guld .

 2. Silver: Silver kan bli missfärgad med tiden på grund av oxidation. Använd en silverrengöringsduk eller silverrengöringsmedel för att ta bort smuts och återställa glansen.

 3. Diamanter och andra ädelstenar: Rengör ädelstenar med en mjuk borste och tvålvatten. Undvik att använda ultraljudsrengörare eller ångtvättar eftersom de kan skada vissa ädelstenar. Ta en titt på vår [ kollektion av massivt guld och diamanter ].

  1. Pärlor: Pärlor är känsliga för kemikalier och kräver särskild vård. Rengör dem med en mjuk, fuktig trasa och låt dem torka innan de förvaras. Undvik direktkontakt med parfym och smink.

  2. Stål och andra metaller: Rengör stålsmycken och andra metallsmycken med en mjuk trasa och tvålvatten. Undvik att använda nötande ämnen som kan repa metallen.

  Genom att följa dessa tips kan du se till att dina smycken håller sig vackra och håller länge. Utforska våra olika smyckeskategorier och bloggartiklar för att hitta det perfekta smycket för din stil och lära dig mer om smyckesvård och underhåll.

  Rekommenderade samlingar och artiklar

  För ytterligare råd och inspiration, besök vår blogg och kolla in våra rekommenderade presenter för att hitta det perfekta smycket för alla tillfällen.

FINN DIN PERFEKTE KJEDE (15% RABATT)

Få 15% RABATT på kjøpet når du lar oss hjelpe deg med å finne den perfekte kjeden for deg eller noen spesiell.

START QUIZ

Kundvagn

Inga fler produkter finns att köpa

Din varukorg är just nu tom.