GRATIS FRAKT PÅ ALLE BESTILLINGER I NORGE.

OVER 4,000 5-STJERNERS ANMELDELSER

TA KEDJEFRAGEN OCH FÅ 15% EXTRA RABATT

Snabba kontanteffekten

Det mycket populära svenska kriminaldramat "Snabba Cash" har fångat tittarnas uppmärksamhet världen över med sin realistiska skildring av den komplexa och ofta farliga världen av finans och organiserad brottslighet. Vad många tittare kanske inte vet är att showen också har haft en överraskande effekt på modetrender i Skandinavien, där vi har sett ett plötsligt ökat intresse för designersmycken uppstå som ett resultat!

Detta inkluderar allt från diamantringar och halsband till guldarmband och örhängen. Showens kostymdesigner och stylist Cilla Rörby berättar vidare att det alltid är de små detaljerna som räknas, alla smycken som används i serien måste kunna spegla ägarens personlighet och måste kunna berätta en historia bakom karaktärerna själva i denna kriminella undre värld.

Serien kastar ljus över några av de mest exklusiva och eftertraktade verken inom detta område, och ger en inblick i en dold värld som många människor annars aldrig skulle ha känt till. Showens skildring av rikedom och lyx har fått många att börja bära designersmycken som ett sätt att visa sin status.

Alexander Abdallah växte upp i Gränby utanför Uppsala och minns att han tidigt i livet blev stilintresserad. Men han har inte burit så mycket smycken, förutom en fjäder som örhängen, tidigare.

Skandinavien har äntligen kommit ikapp.

”Jag har alltid tyckt om att uttrycka mig med kläder. I miljön där jag växte upp var det viktigt för killar att vara macho och jag såg en möjlighet att bryta stereotyper och invanda mönster med sättet jag klär mig, säger han.

Att uttrycka en identitet genom kläder är en sak, smycken är en annan. Många män i Skandinavien är fortfarande väldigt försiktiga när det kommer till ringar, halsband och armband.

”Det är lite av en vana. När man väl börjar bära fina smycken vill man bara ha mer och man kan inte sluta, skrattar Alexander.

Framväxten av lyxiga designersmycken i norr.

Önskan om social status och de senaste modetrenderna ligger bakom denna trend, men det råder ingen tvekan om att det har något att göra med att visa upp sin individualitet genom stilval som att bära plagg som ett uttryck för vem de verkligen är på sina egna villkor. - ett personligt uttalande om du vill? Oavsett vad som motiverade dem till att börja med; oavsett om det är ambition eller bara att ha kul att förändra hur andra uppfattar oss genom att vara unika individer som kan äga sådana lyx.

Denna trend verkar inte avta någon gång snart heller; om något verkar det ta fart.

Sammanfattningsvis är det tydligt att Snabba cash har haft ett stort inflytande på den växande efterfrågan på designersmycken globalt, men mer i Skandinavien. Om du vill äga dina egna designersmycken, se till att du hittar rätt återförsäljare, det finns alldeles för många där ute som har utnyttjat trenden genom att sälja falska, copycat-versioner av den äkta varan. Detta har fått många att vända sig till betrodda återförsäljare som NORTH. Vi är stolta över att vara en av de ledande leverantörerna av äkta designersmycken i norr.

NORTH är en one-stop-shop för alla dina smyckesbehov. Du hittar de senaste trenderna inom ringar, örhängen och armband här i vår butik! Vi erbjuder ett otroligt utbud av olika designs, så det finns säkerligen något för alla smaker och budgetar - från 18k solida guldsmycken värda varenda krona (eller gram) upp till mer prisvärda pläterade alternativ som inte slår sönder ditt bankkonto ändå. Så om du letar efter exklusiva designersmycken som är både snygga och trendiga, shoppa runt våra 150 smycken som finns hos oss idag och upplev allt vi har att erbjuda!

Rekommenderad produkt baserad på serien.

Källor:

Snabba Cashs kostymdesigner bryter ner modet

Abdallahs smyckeskollektion är en dröm - Vouge Scandinavia

Alexander Abdallah är Sveriges bäst klädda man 2022

Statistik

Kontaktpersoner:

Cilla Rörby: IG - @cillarorby

Alexander Abdallah @alexanderabdallah

FINN DIN PERFEKTE KJEDE (15% RABATT)

Få 15% RABATT på kjøpet når du lar oss hjelpe deg med å finne den perfekte kjeden for deg eller noen spesiell.

START QUIZ

Kundvagn

Inga fler produkter finns att köpa

Din varukorg är just nu tom.