GRATIS FRAKT PÅ ALLE BESTILLINGER I NORGE.

OVER 4,000 5-STJERNERS ANMELDELSER

TA KEDJEFRAGEN OCH FÅ 15% EXTRA RABATT

Heart Locket: Guide för att köpa den perfekta presenten till henne, allt du behöver veta

Om du har en speciell kvinna i ditt liv är det viktigt att visa henne hur mycket hon betyder för dig. Att ta med henne ut på en fin middag, ge henne en chokladask eller överraska henne med en bukett blommor är klassiska sätt att visa att du bryr dig.

Middagar är tillfälliga, den där chokladasken blir klar och blommorna bleknar. Om du vill skaffa henne något som håller henne hela livet, är smycken det överlägset bästa alternativet. Du kan ta detta ett steg längre genom att ge henne ett sentimentalt värde, som en medaljong/medaljong.

Medaljoner är en typ av hängsmycke som har ett dolt utrymme inuti, vilket ger dig utrymme att fylla det med en speciell bild eller ett meddelande som kan ligga nära hennes hjärta hela tiden. Det är en romantisk gest som varar livet ut och betyder hela världen.

Innan du bestämmer dig för att ge den där speciella personen en hjärtmedaljong, se till att du får den bästa möjliga.

Exteriören

Grejen med medaljonger är att ingen riktigt ser vad som finns inuti. Det är ett område reserverat bara för dig och henne. Alla vill se vad som finns på utsidan. Du vill se till att din kvinna är stolt över att visa upp sin gåva.

Färg

De flesta hjärtmedaljoner är diamantbesatta ovanpå en bas i guld eller vitguld.

Traditionella 18 karats guldfinish har det klassiska och moderna utseendet. Guldfärgen påminner om kungligheter, och en gyllene hjärtmedaljong är lämplig för en drottning. Detta kan vara ett bra färgalternativ om din tjej uppskattar stilen och essensen från det förflutna. Guld är också ett säkert val om du inte är helt säker på vad hon gillar.

En annan populär medaljongfärg är vitguld , som behåller den metalliska lystern hos 18-karats guld men gynnar ett mer polerat, genomskinligt utseende som ser ut precis som platina. Den känns raffinerad och polerad, vilket gör den perfekt för en professionell kvinna som fortfarande gillar att skapa en uttalad look. Vitt guld är en fantastisk färg om din speciella person behöver en neutral färg för att smälta in i både formella och avslappnade miljöer.

Men om du köper till någon som gillar att bryta sig ur de traditionella gränserna, kanske du vill få medaljongen färdig i roséguld. Rose guld görs när rent guld blandas med silver- och kopparlegeringar , vilket ger den en rosa färgton. Det känns feminint, vilket gör det till ett perfekt alternativ för en kvinna som gillar att passa in i trenderna och få massor av komplimanger på vägen.

Ruter

Att välja rätt färgad medaljong är viktigt, men det kan komma i andra hand för att se till att medaljongen är satt med orörda ädelstenar.

Hjärta medaljong 18k guld

Heart Locket - 18k anpassat bildhänge

Det finns gott om medaljoner som är gjorda av rent guld eller silver med en platt, glansig finish på utsidan. Även om dessa är underbara, fångar de inte riktigt ögat som medaljonger som är täckta av diamanter framifrån och bakifrån . Dessa kommer säkerligen att reflektera ljuset i alla riktningar, vilket säkerställer att ingen i en närliggande radie misslyckas med att lägga märke till hennes värdefulla ägodel.

Att köpa diamanter kan vara en svår och dyr process. Du bör läsa på om de fyra egenskaperna hos diamantkvalitet för att avgöra om du får värde för dina pengar. Med detta sagt, att få medaljoner tillverkade med diamantalternativ som simulerade diamanter är ett prisvärt sätt att uppnå nästan exakt samma briljans och livlighet.

Det handlar inte om hur mycket du spenderar. Det handlar om tanken bakom att se till att din medaljong bäst exemplifierar din älskades personlighet.

Interiören

Medan medaljongens yttre yta måste se bra ut, måste insidan av medaljongen ha ett sentimentalt värde som är representativt för din kärlek.

Anpassade medaljongbilder ger dig möjligheten att infoga vilken bild du vill, vilket ger dig fullständig frihet att uttrycka hur mycket du bryr dig. Ett bra sätt att göra detta på är att lägga en bild på dig själv i medaljongen så att hon alltid kan ha dig nära sitt hjärta. Om hon någon gång känner sig nere, ensam eller har hemlängtan och bara kan öppna medaljongen för att bli påmind om hur mycket du bryr dig.

Heart Locket - 18k anpassat bildhänge

Självklart kan du lägga vad du vill inuti medaljongen. Kanske kan du fylla den med en bild på en av hennes nära och kära som nyligen gick bort, eller fylla den med en fin bild på er två tillsammans. Du känner din kvinna bättre än någon annan, så tänk på vad hon skulle älska och gå med det.

Kedjan

Medaljonger är fantastiska presenter, men du kan inte bara bära runt dem överallt. Du måste se till att din medaljong har en plats att vila på, och det betyder att du väljer ett matchande halsband som passar den.

När du ska välja ett halsband är det några saker att tänka på. Först vill du se till att den är tillräckligt tunn för att faktiskt hålla medaljongen. Detta innebär vanligtvis att man väljer en med en bredd på cirka 3 mm.

Därefter vill du se till att halsbandet är i samma färg som medaljongen så att de matchar. Om du får en 18k guldmedaljong, se till att kedjan också är 18k guld. Det enda undantaget är roséguld, som kan fungera med antingen en roséguld eller en vitguldkedja.

Heart Locket - 18k anpassat bildhänge

Slutligen måste du bestämma dig för kedjans stil. Om hon är en diamantälskare och inte kan få nog av de briljanta ädelstenarna, vill du definitivt se till att hennes medaljong kan sitta på ett utsvängt halsband.

Hur som helst, det viktigaste att tänka på är hennes personliga preferenser och hennes stil. Ta en titt på hennes befintliga smyckekollektion för att se vilken typ av smycken hon vanligtvis bär.

Följ ditt hjärta

Att köpa en present till den där speciella personen i ditt liv kan vara svårt: men inte om du vet vad du gör. Och att få henne en medaljong är ett bra sätt att visa att dina färdigheter att ge gåvor är på rätt plats.

När det kommer till att välja rätt, vill du vara säker på att du tänker på utsidan av medaljongen, eftersom detta är vad alla kommer att se. Men du måste också tänka på vad du ska stoppa inuti, eftersom det är detta som kommer att ge det dess unika, sentimentala värde. Slutligen måste du välja ett ordentligt halsband som passar till det.

Det är svårt att låta det gå fel när du får en personlig present fylld med hjärta och själ. Ha bara dessa enkla tips och tricks i åtanke för att säkerställa att din hjärtmedaljong kan försegla affären.

Källor:

Vad är vitt guld? | US Geological Survey

Platina vs. Vitt guld vs. Gult guld vs. Rose guld | Diamond Pro

Lär dig hur du köper en diamant med GIA-diamantköpsguiden | Gemological Institute of AmericaFINN DIN PERFEKTE KJEDE (15% RABATT)

Få 15% RABATT på kjøpet når du lar oss hjelpe deg med å finne den perfekte kjeden for deg eller noen spesiell.

START QUIZ

Kundvagn

Inga fler produkter finns att köpa

Din varukorg är just nu tom.