GRATIS FRAKT PÅ ALLE BESTILLINGER I NORGE.

OVER 4,000 5-STJERNERS ANMELDELSER

TA KEDJEFRAGEN OCH FÅ 15% EXTRA RABATT

Hur mycket kostar ett guldarmband för män?

Guld har alltid varit den ultimata symbolen för framgång. Det finns inget bättre sätt att förstärka en outfit än med några guldsmycken runt handleden.

Så om du letar efter ett guldarmband till dig själv eller den där speciella killen i ditt liv, har du många alternativ. Ändå finns det förmodligen en sak du förmodligen tänker på: kostnaden.

Guld kan vara dyrt, utan tvekan. Det finns dock sätt du kan få guldpjäser av hög kvalitet utan att behöva ta ett nytt bolån.

Här är allt du behöver veta:

Vad gör guld så dyrt?

Det är ingen hemlighet. Om du vill investera i ett guldarmband kan du förvänta dig att betala en ganska slant, men vad exakt gör detta element så värdefullt jämfört med andra metaller i det periodiska systemet?

Svaret på detta har mindre att göra med själva metallen och mer med andra faktorer att göra. För det första är guld en ganska sällsynt metall och även om det inte är så sällsynt som man kan tro kan det ändå kräva mycket pengar och arbete att utvinna från jordens yta.

Dessutom tar det tid, ansträngning och kreativitet att göra ett högkvalitativt guldsmycke, så du måste ta hänsyn till kostnaderna för själva tillverkningen av smycket.

Men guld har också använts som valuta genom tiderna, mest för att det har en särpräglad egenskap, till skillnad från andra element. Guld är... gyllene. Den korroderar inte eller ändrar färg som andra element, vilket ger den en fantastisk och orörd stil som kan förklara varför den användes så flitigt i smycken i tusentals år.

När du kopplar allt detta med det faktum att hiphop-ikoner och kändisar kontinuerligt har använt guldkedjor och ringar som ett sätt att uttrycka framgång och rikedom, är det inte konstigt att guldsmycken kan kräva ett ganska stort pris. Men frukta inte - det betyder inte att det är ouppnåeligt.

Priset på ett guldarmband

När det kommer till att bestämma priset på ett guldarmband är det ganska omöjligt att ge ett exakt antal. Det beror på att det finns ett antal faktorer som bidrar till slutpriset.

För det första förändras guldets värde hela tiden. Från och med augusti 2022 är priset på guld per uns 17 419 norska kronor . Om du letar efter ett heltäckande guldarmband kan du se hur detta kan öka prislappen till en astronomisk grad.

Dessutom kommer återförsäljare att justera priset på sin del beroende på de resurser, tid och ansträngning det tog att göra. Ett vanligt guldband kommer sannolikt att kosta mindre än ett med intrikata gravyrer eller mönster.

14 mm diamant kubanskt armband 18k guld

Slutligen, att lägga till diamanter eller andra tillbehör till armbandet kan också ändra prislappen. Till exempel kan ett fantastiskt kubanskt guldarmband som är översållat med ädelstenar kosta mer än ett som inte innehåller diamanter. Som sagt, du betalar för den extra "wow"-faktorn.

I allmänhet, om du letar efter ett armband av massivt guld för den där speciella personen i ditt liv, vill du se till att det är en värdig investering. Rejäla guldarmband kommer förmodligen att kosta tusentals kronor.

Få bättre valuta för pengarna

Att betala tusentals kronor på ett armband är inte tillgängligt om du inte är en kändis eller en hiphoplegend. Men det betyder inte att du är helt otur. Det finns många sätt att uppnå finess av ett guldarmband utan de lyxiga priserna.

Medan du bär en solid guldpjäs kan ge dig en känsla av prestation som är ganska oöverträffad, om du bara går för estetiken kan du komma undan med en guldpläterad pjäs istället. Guldplätering använder fortfarande äkta guld; det innebär bara att ett mycket tunnare lager beläggs ovanpå en basmetall, som silver eller rostfritt stål.

Slutresultatet är en pjäs som ser exakt ut som massivt guld, förutom att den är mycket mer prisvärd. Den enda verkliga nackdelen är att den är mindre hållbar, så du måste se till att du eller personen du skänker gåvor till är beredd att ge deras pjäs lite extra kärlek.

Om du är fast besluten att få känslan av rent, solidt guld på handleden, kan du hitta ett lyckligt medium. Eftersom mängden guld som används i pjäsen är den viktigaste faktorn som bestämmer priset, välj en tunnare och mindre skrymmande pjäs.

Med allt detta sagt, det finns inget som hindrar dig från att gå all out och få ett tjockt, överdådigt fantastiskt guldarmband. Det är ett av de bästa sätten att enkelt öka din självkänsla och ditt eget värde. Och om du får det i present är det här definitivt en som kommer att vara omöjlig att glömma.

Du vill bara vara säker på att du lägger alla dina pengar på rätt plats.

Tro på din investering

Om du bestämmer dig för att investera i ett solidt, högkvalitativt guldarmband, eller till och med om du går efter ett mer prisvärt alternativ, vill du se till att du får din pjäs från en välrenommerad återförsäljare.

Se först till att återförsäljaren du handlar hos har massor av smyckesalternativ. Detta visar inte bara att de är engagerade i att tillhandahålla smycken av hög kvalitet, utan det ger dig också mer frihet och flexibilitet när det gäller att hitta en som passar din stil bäst.

Kontrollera dessutom om de erbjuder garanti för sina produkter. Detta gör att du kan räkna ut en återbetalning eller byte i fall stycket går sönder från normalt slitage. Detta täcker ditt köp samtidigt som det bevisar att återförsäljaren är säker på kvaliteten och villig att göra arrangemang så att du är helt nöjd med din investering.

Du är guld

Guldarmband kan vara en bra present, men de är också bara en bra accessoar för att blåsa nytt liv i dina vardagskläder. Naturligtvis är guld inte det mest tillgängliga materialet på planeten.


Guld är en dyr metall på grund av dess sällsynthet och långa historia som ett dyrbart föremål och även om snittpriset på ett armband av massivt guld kommer att falla någonstans i tusental, behöver du faktiskt inte spendera så mycket.

Att välja guldplätering framför massivt guld, gå med en tunnare bit eller offra diamanter kan minska kostnaderna utan att sänka kvaliteten. Men i slutändan vill du bara se till att din produkt kommer från en återförsäljare som du kan lita på. Det är där NORTH vinner guldmedaljen.

Källor:

Varför värderar vi guld? | BBC

Smyckens tidiga historia: antika tider till 1600-talet | International Gem Society

Guldpris | Guldpris

FINN DIN PERFEKTE KJEDE (15% RABATT)

Få 15% RABATT på kjøpet når du lar oss hjelpe deg med å finne den perfekte kjeden for deg eller noen spesiell.

START QUIZ

Kundvagn

Inga fler produkter finns att köpa

Din varukorg är just nu tom.